Saturday, August 30, 2008

::Bandung trip::

I'm back. Lama gila kan tak blog kat sini.. Been busy.. Tu je la yg mampu Sha cakap. Just came back from Bandung. Shopping. Nak raya kan.. Huh.. Pergi berdua je dgn dia. Confirm la kan ada gaduh2. Apa nak citer. Nak tunjuk tmpt2 menarik dlm gambar pun tak sempat. Sha amik gambar pun satu beberapa je. Itupun untuk sehari tu lah. Hari lain tak sempat sbb busy shopping. Then cepat penat. Sebab jalan sana sini. Eventho ade driver yg bawak kita p kemana2 kita nak, tapi still pernat.
So here is some of things I've bought at Bandung. Nak cari souvenior mmg susah skit. Beli la beberapa brownies yg famous kat sane bawak balik Malaysia. Ramai org Malaysia kat sane. Senang nk cam, cara diorg pakai tudung n cakap. Mcam kelakar je tgk. Sampai Malaysia, kastam hampeh nk rampas barang. Punya ayat2 baik punya dgn pakcik kastam tuh boleh dia minta duit kalau taknak kene rampas. Pastu siap ckp adik dia ada kat Balai Kajang. Dia ingat my mum bukan polis kat situ? Ahahah..skali ckp muka berubah terus. Teruk la..Issshhhh...



Macam kebaya hijau tuh, dia half silk. Menarik n lembut kebaya dia. Color tu I've bought for Mimi, my bro's GF. Mine color light green. Lace tu for me, ehehhe. Nak buat baju kurung pahang. Ok la kot. The rest telekung, kebaya, shirt, top, jeans, shoe, handbag ada yang for my parents, lil bro, my BF and his mum. Shopping sakan kan.

Nak cakap pasal makan, fuh. Kena pandai pilih tmpt yg best. 3 days ada kat sana, we all attack D'Cost Seafood. Food dia marvelous. Sedap bangat. Goreng pisang dia pelik cicah dgn gula perang and cheese. Tapi rasa dia mcm nk order dua kali. Eheheh. Tu goreng pisang tu we all order masa kat hotel. Lapar tgh mlm kan. McD, ada certain menu siap nasi. Tapi ok la. So check it out some picture of foods. Ehehhe...

Tu je la, Sha boleh story pasla trip p Bandung. This time. Next time pg lagi, Sha post ok. Sampai KL, I drove new Lancer. Fuh.. Yaayyy... Out..

4 comments:

Echo from Physco said...

yoh... moi... so stiok!!! shopping sakan la tuh!!!

Mrs. Amie said...

wahhh...bestnya bestnya.. tahun nie jer, dh 2 kali i gi bandung,, rasa mcm nak pegi lagi..!

Muhibbah Wisata said...

Kalau mahu datang melawat kat Bandung - Jakarta atau ke Padang - Bukittinggi ( Sumatera Barat ) Sila call :
PT. MUHIBBAH MULIA WISATA Tour and Travel
J. Urip Sumoharjo No.3 Bukittinggi - West Sumatera - Indonesia
Telp. +62752 32999 Fax. +62 752 32999
E mail / YM : muhibbahbkt@yahoo.com
Mobile : +62 81363408670

Muhibbah Wisata said...

Kalau mahu datang melawat kat Bandung - Jakarta atau ke Padang - Bukittinggi ( Sumatera Barat ) Sila call :
PT. MUHIBBAH MULIA WISATA Tour and Travel
J. Urip Sumoharjo No.3 Bukittinggi - West Sumatera - Indonesia
Telp. +62752 32999 Fax. +62 752 32999
E mail / YM : muhibbahbkt@yahoo.com
Mobile : +62 81363408670

4