Friday, December 3, 2010

::Vendors-Dress-Hantaran-Etc-Updated::

Salam all,

Now in the mood nak update blog sbb tadak keje. Heee.. Mcm biasa, citer basi lagi pasal kawen.. Boring jgn baca..:P Since last 2 weeks, langsung tadak rest nk p jalan2 ka, tidor berguling or berjam2 ka.. Sebab cuti dah abes... Nak tak nak, after majlis terus bergegas berkhidmat pada office tercenta.. Boring lagi..

1 week before event, we all heboh pergi buat Pre-wed photoshoot. Kat UPM, ladang ternakan lembu sekalian. Konon-konon nak berlakon ala2 Lagenda budak setan. Tapi hampeh, 1 prop pun tak bawak..Takpe, pose lebey skit. Naik bukit turun bukit, masuk hutan kuar hutan. Harus lah tidak boleh bergolek diatas rumput memandangkan bajunya putih. Pre-wed photog happened on 1st Nov.

Within this week jugak we all heboh pindah rumah, beli barang this n that. Baru nak kawen sure beli ala kadar dulu. :P Tengah kalut2, leh fikir benda lain. Alhamdulillah settle 2 days before nikah. Abah yg excited kemas rumas, cuci rumah. Ibu mcm biasa, dia lah yg busy2 pasal wedding ni. So kehulur and hilirla ikut dia. Mom knows the best. Yes!

1 day before nikah, my besties Lyanne and Aivy came to my house. I angkut pergi sana sini jugak. Cari brooch for tengkolok and kebaya. Amik wedding cakes and help them to cari baju kurung. Tapi tak jumpa. Lyanne help packing door gift for guest. Inai pun pakai mlm tu jugak. Uh..inai daun tak berapa nk ngam dgn tangan.  Ada maksud apa2 ke? 

Solemnization day


Ini adalah kami setelah bergelar suami dan isteri.. =p


The dress: Salikin Sidek
Headscarf: Gulati's
Veil:  Zaza Zahari from Beadmeplease
Shoes: Nichi
Groom attire: Salikin Sidek
MUA: Eyra Rizal
Photog: Helmi Khusaini from SnapIT Photography
Catering: Gee Enterprise

Then kami bergegas ke outdoor photoshoot. Dimana? Kelab Komuniti Cyberjaya. Kenapa Cyberjaya? Ahahah. My photog and myself, dua2 keje kat situ. We found that tempat ni mcm menarik.. Ye tak? ;) I ada suka 2 pix:


The Hantarans
From Bride
The Hantarans

From Groom
Thanks to my mum and sista.

Reception Day



The dress: Salikin Sidek
Headscarf: Gulati's
Veil:  Zaza Zahari from Beadmeplease
Shoes: Dorothy Perkins
Groom attire: Dios Astana
MUA: Eyra Rizal
Photog: Helmi Khusaini from SnapIT Photography
Dais: Mutiara Services
Catering: Mutiara Services

I'm thinking to rent out my wed dress and hubby's attire. Or maybe sell it out, tapi mcm sayang. Going to sell or rent few other stuff as well. What say u?

 We tak pergi Honeymoon lagi.. Cuti abes, hubby pun cari slot utk pg jugak. Paling dekat nak pergi, thinking to go to LegendWaterChalets, PD. Outside Malaysia, we chose Bali.


eautiful place, right?

Post Updated

Malas nak buat banyak2 post pasal citer basi I, Kawen. Haha.. Kat sini saye nk cakap, saye serik lah pakai baju kain songket. Langsung tak lawa kat body saye. Haiz.. Mungkin gambar kat bawah nampak okay, but I ada tunjuk 1 or 2 pix kat officemate, then diorg agreed. Memang kelakar, buruk and whatsoever. Paling penting, nampak debab..jangan cakap ah.. kat groom side, mak suruh saye bersama2 SIL and kazen Khatam AL-Quran. Rasanye last Khatam Quran depan orang ramai, masa kat sekolah. Malu jugak if ade tersalah baca dengan banyaknya. Alhamdulillah, semua okay. Kan Fiza? =P Adik saye, Jeje and kazen2 saya yang gedik Ain and Izati pun tolong menolong skali malam hari sanding tuh. Bagus! Time kasih korang.


 The dress: Dios Astana
Headscarf: Gulati's
Veil:  Zaza Zahari from Beadmeplease
Shoes: Lewre
Groom attire: Dios Astana
MUA: Sendiri Berhad.. Ahahah.. comot kan?
Photog: Lopaque Radzi 
Catering: Rewang beb.. Baru syiok basuh 9 periuksssssss..

Dari hari tuh saye nak say thanks to my wed coordinator. Yang mana , jadikan event saye perfecto & happening. Thanks guys, for coming! Thanks a lot! ^_^

My sis yang baik hati. Ko jangan poyo eh, breng..!

9 comments:

bitsANDpieces said...

itu legend water chalet ke? wa cantiknye. been to avillion after my reception. it was okay je. tak tahu ape semua org fuss psl that place

Anonymous said...

salam..
bole x tau bape cost for ur reception dress wit SS?
i tgh cari quo utk wedd dress..
thanks

Nadia Dzai said...

congrats!!!!! :D beautiful wedding! :D

-:monalisacrv:- said...

intomylens/hidayah: mmg cantik u tmpt ni..officemate yg suggest.. xpa, u pg honeymoon lagi kat sini plak..:) Avillion pun okay jugak. Been there before..takde prob so far.

Anon: I think u kene tanya sendiri kat sane.. Different material different design for sure different price. Mine, the price okay2 jgk lah.

Nadia: Thanks..heee..tgk tu kasut yg u tlg belikan..tiba2 i turn to gorgeous (perasan jap)..=D

Anonymous said...

legendWaterHomes pun cantek gaks.... sebelah jer.... lagi ade pool kat dlm bilik.... hehehe...

Anonymous said...

Artikel ini sangat menarik, terutama karena saya sedang mencari pemikiran tentang hal ini Kamis lalu subjek.

-:monalisacrv:- said...

Anon: legendWaterHomes.. bilik deco sama mcm tu ka? sgk syiok..takpe I survey lagi..

dialicious said...

best x lagend?i nak try la nanti dgr cite best gile sbb ade private pool kan!igtkan company trip lusa dpt gi situ last2 dorg book avillion water chalet.tp best jgk.heheh
oh yea..mekap u cantikla masa wed..nasib baik i dpt attend ur wedd..tu mmg last minit decision tp berjaya jgk sampai.hehe..doorgift bag tu sungguh comel k

-:monalisacrv:- said...

Chop Diah, i tak p lagi.. Dah pg nanti i tell u k..:D

I tak sangka u dtg tau. Heheh.. I nampak dr atas pelamin,n ckp "Eh Diah, sebaik ada Knits..". I tunjuk kt hubby tu u, yg tlg belikan hbag tu..heee..Thanks a lot.. Ada Knits, takde la u rasa boring. U, February dah delivered nanti, cakap k.