Friday, July 17, 2009

::Hari2 yg tak berapa nak okay::

Owh ini rasanya kali ketiga or kedua demam bagai nak rak. Yang tak best nya time nak tido hidung tersumbat, time dok diam tgk movie or on the phone terbatuk mcm datuk nenek. Awak memang lemah, ayesha.! pg la amik ubat apa2 kat clinic yg bg awak tak demam selalu dlm setahun. Owh, this time punya demam mcm marabahaya skit. Last week keluar with Haz, lepak kat Alamanda. Time nak beli KFC tu lah dia ckp kwn2 keje dia kene H1N1, ada yg kene quarantin. Aku? Mcmana? Dengan harapan berdoa dia tak kene. If dia kene potential is there. Time tu jugak dia kata badan rasa tak best mcm demam. Ishh budak ni, memang lah. tapi nak bergossip punya pasal dia hentam lepak jugak. So, last Monday bergegas sepantas yg boleh ke Klinik Kita, Saujana Impian clinic favorite tuh.. Alhamdullilah, I'm free from this VIRUS..shhuh..shhuh..p jauh2..

Asal nak study je ada je dugaan. Pg la mana2 pun. Tak mcm kat U dulu. So skang aku panic mcmana nak study ni . Jeje kata just buat exam paper. Ramesh pun ckp mcm tuh. Masalahnyer soklan panjang sgt, so kene baca dua tiga kali br paham. Takut..takut..nak pass..nak pass.takut lagi..Then mcm cepat lupa. Dah tau jawapan dia apa, then bila nak pikir balik jwpn dia susah betul nak ingat. Apasat? 5 days left, u better study, Ayesha!! Tadi headache mcm nak pecah kepala. Tak penah kene mcm tuh. Mkn panadol tak jalan jugak. Nak mkn ubat migrain tuh, ibu takde tadi. So tadi br minta, now lega.. Ishh.apa yg aku fikir pun tak tau.
Okay, lagi 1 month nk puasa. LV mcm menjauh dr aku. Tak boleh jadi ni. Ces.. I put on weight again. Boleh rasa, especially tang perut. Kira awal 2007 badan naik menjadi2. Dulu maintain 53-55kg. tak pun 55-57kg. Tp dulu if dpt berat mcm tu kira dah happy, certain org risau sebab mcm berat. Dulu keding. Ada certain orang tak suka tgk aku kurus. Keding la, flat chest la. If pakai baju color hitam, confirm la ada yg lagi komen.


Can u see the different? Okay, now got flabby arms, tummy somemore. It's getting bigger & bigger. Uwaaa..control mcmana pun, susah nak hilang. Angkat dumble? Checked. Jogging? Checked. Itupun, sebulan sekali..ahahah.. Tak mcm dulu. 3 times per week. Herbalife? Checked. Tapi lama2 malas nak buat shake. Kan senang if ada 3 in 1. Ada cara paling senang nak kurus? Now shopping for new tops pun tak best. Hilang confident aku. Owh, aku tgk The Biggest Loser tu mmg menarik. So, weekdays if tak keje aku tgk ulangan show tu kat Hallmark. At least semangat nak kurus tu still ada..Heee..

Erm, still remember about the guy, which is my colleague yg selalu complain pasal this & that kat aku? That day after ckp pasal lengan aku tuh, now asking me to get new hair cut! WTF!! GOD, tension nya aku. Apa masalah dia pun aku tak tau. Teammate yg lain okay je, ada yg suka lagi. But this one, suka2 hati ckp this n that. Ni aku lah. Not ur GF, not ur BFF, not an actress, not a supermodel. Suka hati la aku nak ada rupa or style mcmana pun. Tlg..tlg jauhkan dia dr aku weh.. Rimas..

Kinda busy this week. Study mode. Training mode. Exam mode. Silent mode. Wedding mode. Ha, pasal wedding, nak kene fikir pakai baju apa. Nak beli hadiah ape yerk? Pegi dgn sape since Mr BF dah balik Jhr time tuh. Wawa! disebabkan awak pun cr partner nk pg wedding Ajula., jom kita p sama.. Oh ya, Ajula. Kiranya this coming Sunday 1st time la jugak saye jumpa Hubby awak yg selama ni berusaha tackle awak bersungguh2. Saye kagum ni dgn dia..!!

-out-


4 comments:

zura said...

hehhehe.... ye, berjumpe la kite ahad ni ye....

AlizMieAlya said...

>get well soon kak sha!
>hopefuly sumer pn ok ye..

Lady Dyla said...

get well sooonnn

:::sHa::: said...

zura: wah..can't wait la babe. tak sangkanyer awak nak kawin..=p

liza: thanks liza. takkan tak ingat lagi, I kan selalu sakit asal kul 7pm je..ahahah...

dyla:thanks dyla. thanks for visitin gmy blog..;)