Thursday, July 30, 2009

::Mcmana nak dptkan perut yg kempis?::

Wokay, serious aku ada masalah berat badan yang melampau. Serious. Last aku pg wedding, Ieta tanya pasal double chin aku. Don't worry, Ieta. I'm ok lah. Jgn ingat sHa terasa tau. Which is betul pun apa yg Ieta cakap sebab b4 that dah beberapa org tegur benda yang sama. Then this morning, si Ramesh tgk pic aku masa kat Unitar dulu dia terkejut tgk aku kurus. Yes, kurus. Then what he said is, I like this pic but now what u need to do is kecik kan bahagian ni. Bahagian ni adalah PERUT. Aku mcm kene tempek gambar kat sini ker? Yes, perut aku mcm preggy lady yang dlm 4/5 bulan. Gila besar, segala lemak2 dah naik? I dunno. Dr Unitar ke TM ke HP ke Atos Origin badan aku membesar bagaikan JUARA angkat besi. Dulu makan 1 hr 5 kali relax je, perut maintain kempis. D***... Tadi aku pergi Tesco shopping brg dapur terserempak dgn Alang, Aunty aku. Dia kata aku makin tembam menjadi2. Pekerja dia pun leh mengiyakan sbb dulu biasa nampak aku. So now, aku rasa aku mcm orang gemuk bukan chubby lagi. Ini adalah kebenaran, satu hari nak pergi keje berkali2 tukar baju. .Even tho nak kuar. Sebab aku takmo nmpk mcm preggy lady. Siap chin up & tummy tuck lagi bila jalan, taknak nampak buncit sebuncit2 nya.

So sila cadangkan diet plan yg sangat berkesan pada aku yg mudah terpengaruh dgn Ice cream and makanan yg sedap2 ni. Owh, sape nak teman setiap hari pergi work out pagi2 and ptg2? IF pg sorang2 tu yg rasa malas. Dulu kat KJ ada Liza. or Frq (terpaksa gak sebut).If dgn Liza, sambil jogging cuci mata. So motivate skit. Then everyday jalan kaki about 1/2 kilometer pergi n balik yg mana jumlah pergi balik dr Unitar adalah dlm 4 kilometer tambah singgah pergi Giant lagi, memang tak berpeluang lemak2 ni nak berkembang dlm badan aku.

So sapa? sapa?

5 comments:

Byzura Razali said...

babe..i had that prob too...tension giler..dun now what to do..BENCI!!

arol said...

air soya bleh kempiskan perut, minum ya, bkn sapu kat perut.......

puan.farah. said...

hai, dah laa baca blog ni.tp senyap2 je.huhu.nak try herbalife?

email saya
maghfarah@gmail.com

:::sHa::: said...

By: self confidence terus menjunam mcm air plane crash..rite..rite..ishh..dunno what to do.. if pergi gym, harus lah ada partner. if nak jog, harus lah ada partner. semuanya harus lah ada partner, if not jadi malas terus nak buat.
Arol: Thanks for the tips. Aku rasa ko dah bg tips ni nak dekat 5 kali kat aku. Masalahnyer Rol, tak kempis2 pun perut aku??? Mcmana?
Farah:Thanks for ur visit. Tried HL before but not too rajin la to ikut. But memang berkesan.. Tu lah kene R.A.J.I.N.

arol said...

sha, aku stop minum soya 3 minggu, perut aku naik.... bab training kat annex 3 minggu, skrg ni nk maintain balik >:)